WhatsApp logo
Facebook logo Instagram logo

Ik heb eindelijk de balans gevonden tussen genieten en gezond leven

Patrick Bonnes was na een knieblessure waardoor hij niet meer kon hardlopen aardig wat aangekomen. Hij vond dat het tijd was voor verandering en begon met een dieet. Dit hielp, want de kilo’s vlogen eraf. Zelfs zoveel dat het niet meer gezond was. Dit was ook niet de manier vond hij, dus ging hij op zoek naar een levensstijl die bij hem past. En die heeft hij gevonden bij HELD. In deze blog vertelt hij over zijn zoektocht naar een goede balans tussen genieten en gezond leven.

Op de verkeerde manier afvallen
“Ik ben een bourgondier, ik hou van lekker uit eten gaan en drink daarbij graag een lekker wijntje. Voor mijn werk als verzekeringsadviseur binnen mijn bedrijf Bonnes Verzekeringen heb ik veel zakelijke etentjes. Dan let ik niet echt op wat ik eet, maar eet ik wat ik vooral lekker vind. Ik merkte dat ik door deze levensstijl overgewicht kreeg. En daar was ik eigenlijk wel klaar mee, dus ben ik gaan diëten. Een jaar lang at ik bijna geen koolhydraten. En het hielp, ik viel enorm af. Zelfs zoveel dat ik helemaal een ingevallen gezicht kreeg. Marie-Louise sprak mij hierop aan. Ze zei dat is niet goed, hoe je dit nu aanpakt. Dat is echt niet gezond. En ergens wist ik wel dat ze gelijk had. Ik werd op een gegeven moment heel moe en had weinig energie. Ik wist dat het tijd was voor een andere aanpak. In de tussentijd sprak ik een vriend van mij die met een personal trainer traint. Die wees me op HELD. Hij dacht dat dit wel eens wat voor mij kon zijn. En hij had gelijk. De eerste paar weken was voor mij echt doorbijten. Maar uiteindelijk kreeg ik de smaak te pakken. Nu train ik drie keer in de week. Twee keer in de week doe ik personal training en één keer ga ik vrij trainen. Dat werkt voor mij heel goed, want ik kan tijdens het vrij trainen heel goed herhalen wat ik tijdens de personal training heb gedaan.

Ik kan weer hardlopen
Ik heb in het verleden tien jaar lang elke dag 10 kilometer hard gelopen, toen kon ik eten en drinken wat ik wilde. Maar daar ben ik 15 jaar geleden mee gestopt, omdat ik last van mijn knieën had. Daardoor is de balans helemaal scheef komen te liggen. En toen kwam ik bij HELD terecht 1,5 jaar geleden. Tijdens mijn intake met Marie-Louise besprak ik mijn doelen en stelden we een plan op. Emanuel heeft vervolgens voor mij een schema opgesteld. Hierbij hebben we de grenzen steeds een beetje meer verlegd. Een grote variatie in oefeningen met daarbij de gewichten steeds verhogen werkte voor mij goed. Ik dacht dat ik slijtage in mijn knieën had, maar mijn knieën waren gewoon overbelast. Ik was bang dat ik hierdoor niet meer kon trainen. Ik ben toen via Marie-Louise bij de sportfysio terechtgekomen en heb een looptest gedaan. Daar heb ik heel veel aan gehad. En sindsdien kan ik ook weer hardlopen.

Ik ben fitter en zit lekkerder in mijn vel
Maar naast de personal training kreeg ik ook voedingsadvies van Mireille waar ik enorm veel aan heb gehad. Ik kwam er door Mireille bijvoorbeeld achter dat wanneer je afvalt, je spiermassa ook vermindert. Hierdoor is je verbranding in rust veel lager, waardoor je in een soort negatieve spiraal terecht komt. Ik was voorheen wel echt zoekende naar wat voor mij werkt en wat niet. Mireille heeft mij hier heel goed bij geholpen en ik ben inmiddels tien kilo afgevallen. Mijn spiermassa is nu veel hoger dan mijn vetpercentage. Waardoor dus mijn verbranding in rust ook hoger is. Nu ik dat mooi in evenwicht heb, kan ik in het weekend ook gewoon lekker eten en drinken zonder dat ik aankom. En daar ben ik heel blij mee dat ik dat ontdekt heb. Het geheim zit ‘m hierbij in de regelmaat. Toen ik echt met regelmaat ging sporten ging ik het ook echt aan mijn lichaam zien en merken dat ik fitter was. Dat is voor mij echt een grote motivatie om dit vol te blijven houden. Ik begon na drie maanden al echt resultaat te zien. En ik kreeg complimenten van mensen die het ook zagen. Dat vond ik wel heel gaaf. Kleding zit beter en fijner en ik zit letterlijk lekkerder in mijn vel. Ook voor je mindset is sporten echt goed. Ik ben een stuk positiever en voel mij veel lekkerder.

Deskundig advies waar je de rest van je leven profijt van hebt
Ik vind het sporten bij HELD fijn omdat er een heel leuk sfeertje hangt. Het is er niet druk, je hoeft niet te wachten voor apparaten. En de locatie vind ik echt super. Als ik bijvoorbeeld buiten wil sporten, kan dit gewoon. Als je dit vergelijkt met andere sportscholen, betaal je hier bij HELD in verhouding meer voor. Maar ik heb dat er echt voor over, die voordelen wegen echt op tegen de prijs. Want je wordt bij HELD niet aan je lot over gelaten, maar je krijgt echt deskundig advies waar je de rest van je leven profijt van hebt. Denk jij erover na om ook te sporten bij HELD? Dat kan ik je echt aanraden. Begin gewoon! Zet je verstand op nul en bijt door die zure appel heen. Vooral de eerste 6 tot 8 weken. En dan vind je de motivatie ook meer vanuit jezelf. Omdat je resultaat gaat zien. En je gaat er niet alleen lichamelijk lekkerder van in je vel zitten maar ook mentaal.

Ik heb eindelijk de balans gevonden...

7 tips om niet aan te komen tijdens de feestdagen...

Afvallen in 12 weken?...

Twee gezonde recepten voor het Sinterklaasfeest!...

Doelen...

Ik heb eindelijk de balans gevonden...

7 tips om niet aan te komen tijdens de feestdagen...

Afvallen in 12 weken?...

Twee gezonde recepten voor het Sinterklaasfeest!...

Doelen...