WhatsApp logo
Facebook logo Instagram logo

Afvallen in 12 weken? Door te sporten en met de juiste voeding is het mij gelukt!

Afvallen in 12 weken? Door te sporten en met de juiste voeding is het mij gelukt!

In juli 2016 kwam Eric Cristen bij Held Personal Training met het doel om af te vallen en fitter te worden. Het afvallen ging maar moeizaam en het duurde best lang voordat hij ook maar een beetje resultaat zag. Totdat hij in contact kwam met voedingsspecialiste Mireille, wat zorgde voor een keerpunt in zijn leven. Eric vertelt het in deze blog.

Eric: “In juli 2016 stapte ik de private gym van HELD binnen met een concreet doel voor ogen: ik wil fitter worden en afvallen. Dat fitter worden leek ik, onder de hoede van Marie-Louise, snel onder de knie te krijgen, maar het afvallen wilde maar niet lukken. Op aanraden van Marie-Louise ben ik gaan praten met Mireille, de voedingsspecialiste van HELD, want ik was toch wel erg benieuwd naar wat Mireille mij op dit gebied zou kunnen bijbrengen. Ik had namelijk al ervaring met een diëtiste, bij wie ik destijds via mijn huisarts terechtkwam, maar helaas niet kon bereiken wat ik graag had willen bereiken. Toch gaf ik de moed niet op en stond open voor wat Mireille voor ogen had, namelijk een traject van 12 weken waarin ik minimaal 10 kilo zou afvallen.

Een andere levensstijl
Op het moment dat we dit traject startten woog ik 104 kilo. Wat ik natuurlijk al wist, is dat dit te zwaar was. Stap 1 was dan ook om samen te onderzoeken hoe het zo kwam dat ik te zwaar was. Samen met Mireille nam ik mijn levensstijl onder de loep en keken we naar mijn eet- en drinkpatroon. Al gauw kwam Mireille tot de ontdekking dat vooral de biertjes die ik dronk het afvallen belemmerden. Het eerste doel was dan ook gesteld: met mate drinken. Want af en toe een biertje mag heus nog wel.

Afvallen door meer te eten
Naast dat mijn drinkpatroon aangepakt moest worden, keken we ook wat anders kon in mijn eetpatroon, want ook dat was nog niet op orde. Bij het starten van dit traject, was ik bang dat ik heel weinig mocht eten en veel honger zou gaan lijden. Want dat was ik tenslotte ook gewend bij de diëtiste. Het idee dat ik weer met een leeg gevoel zou moeten rondlopen, stond mij dan ook wel een beetje tegen. Maar tot mijn grote verbazing en opluchting tegelijk, vertelde Mireille mij dat ik te weinig eet. Hier moest ik wel even goed bij stilstaan, want eigenlijk werd ik van dit nieuws ook een beetje bang. Afvallen door meer te gaan eten? Ergens ging dat tegen mijn gevoel in en daar moest ik wel aan wennen. Maar toch wilde ik het proberen en ging het mij steeds beter af. Mireille raadde mij aan om alles wat ik eet en drink bij te houden in een app die vooraf goed werd ingesteld. Ik vond het een ellende om alle barcodes telkens te moeten scannen, alles af te wegen en grammen te moeten invoeren. Hier had Mireille mij inderdaad vooraf voor gewaarschuwd. Maar goed, dit hoort erbij, niet zeuren en gewoon doorgaan was het motto.

En eindelijk zag ik resultaat! In het begin viel ik pondjes af en begon mijn buik af te nemen. Bewegen ging makkelijker en ook anderen viel het op dat ik was afgevallen. De pondjes werden kilo’s en het werd steeds een beetje makkelijker om mijn eetpatroon aan te houden dat ik samen met Mireille heb opgebouwd. Want dat kan ik wel met zekerheid zeggen, dit heb ik samen met Mireille weten te bereiken. Na 12 weken hebben we ons doel met glans weten te behalen. De weegschaal gaf aan dat ik 10,5 kg ben afgevallen, waarvan 7,2 kg vet. Wat was ik trots!

Anderen motiveren om gezonder te leven
En dat het sporten en gezonde voeding zijn vruchten afwierp bleef ook niet onopgemerkt in mijn omgeving. Ik kreeg steeds meer complimenten over het resultaat en dat deed mij erg goed. Mijn vrouw Anita werd hierdoor ook gemotiveerd om haar levensstijl aan te passen en schreef zich ook in bij HELD. Nu werken we samen aan onze gezondheid en krijgen hier steeds meer plezier in. We koken steeds vaker gerechten met lekker veel verse groenten. En ook hier is ‘samen’ echt van toepassing. Want je moet elkaar blijven steunen en blijven motiveren om het vol te blijven houden. En dat lukt gelukkig heel goed.

De juiste voedingsspecialiste om af te vallen
Al met al kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb gezet en hierbij een geweldige voedingsspecialiste heb getroffen die mij af en toe precies dat zetje gaf dat ik soms nodig had, of mij terecht wees op het moment dat oude patronen er weer even in leken te slijten. Want dat heb je soms echt nodig, een specialiste die de aandacht heeft voor jou en de problemen en knelpunten waar jij tegen aanloopt. En dat heb ik gevonden bij HELD. Want wat ik erg fijn vind aan het trainen en daarop aansluitend mijn traject bij HELD is de eenvoud waarmee alles is opgezet. Ik krijg ondersteuning vanuit een app en kan altijd contact opnemen voor vragen, of dit nou via de Whatsapp is of op een andere manier. En dit alles kan in de gezellige en vertrouwde omgeving van HELD waar ik ondertussen al veel jaren met plezier train.

Op dit moment weeg ik 91 kg schoon aan de haak, het streefgewicht dat ik heel graag wilde bereiken. En met de hulp van Mireille is dit mij gelukt.

Mireille bedankt!”

 

Ik heb eindelijk de balans gevonden...

7 tips om niet aan te komen tijdens de feestdagen...

Afvallen in 12 weken?...

Twee gezonde recepten voor het Sinterklaasfeest!...

Doelen...

Ik heb eindelijk de balans gevonden...

7 tips om niet aan te komen tijdens de feestdagen...

Afvallen in 12 weken?...

Twee gezonde recepten voor het Sinterklaasfeest!...

Doelen...